LUXURY by Top Party Box

Przekąski typu “finger food” to elegancka i smakowita propozycja, która doskonale sprawdzi się na
bankietach, urodzinach czy innych wyjątkowych wydarzeniach. Każda przekąska jest starannie
przygotowana, z dbałością o detale, by zachwycała nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Wyjątkowe
połączenia smakowe w połączeniu z perfekcyjnym podaniem sprawiają, że goście poczują się
wyjątkowo, a każde kęsy staną się prawdziwą ucztą dla zmysłów.
Menu:
Wersja słodka:
tartaletki z masą kajmakową i orzechami – 9 zł
tartaletki kremem kokosowym i owocami tropikalnymi – 9 zł
tartaletki z kremem kawowym i orzechami – 9 zł
tiramisu klasyczne na kawie “Rozner”- 13 zł
tiramisu szarlotkowe na bazie cydru – 13 zł
panna cotta z wiśniami – 13 zł
tiramisu truskawkowe – 12 zł
deser budyniowy z gruszkami i nutą szafranu – 14 zł
trifle wiśniowe z ciasteczkami cantuccini – 12 zł
mus czekoladowy z chili i malinami – 12 zł
Wyporcjowane desery mają po 120 ml
Wersja wytrawna:
krewetka w panko podana na musie z mango z nutą limonki i kolendrą – 9 zł
krewetka w panko podana na sosie aioli – 9 zł
krewetka w panko podana na sosie mayo sriracha – 9 zł
krewetka w panko podana na musie z awokado – 9 zł
tatar z łososia podany na awakado- 13 zł (120ml)
tartinka buraczana z musem z koziego sera z burakiem i redukcją balsamico – 7 zł
tartinka pomidorowo – bazyliowa z pastą na bazie świeżych ziół i suszonych pomidorów – 7 zł
tartaletka z karmelizowaną gruszką i prosciutto – 7 zł
tartaletki z delikatnym serkiem śmietankowym, z kawiorem i dodatkiem oliwy truflowej – 13 zł
vol – au – vent z ricottą, suszonym pomidorem, bazylią i nutą oliwy truflowej – 7 zł
vol – au – vent z serem mascarpone, szynką parmeńską, i dżemem figowym – 7 zł
vol – au – vent z domowym hummusem z pieczoną papryką – 7 zł
pumpernikiel z wędzonym pstrągiem i musem chrzanowym – 8 zł
grillowany mini tost z twarożkiem ziołowym i smażonymi pomidorkami cherry – 8 zł
grillowany mini tost wędzonym pstrągiem i musem chrzanowym – 11 zł
pulpecik z tuńczyka i ziemniaków z sosem ailioli – 9 zł
mus z makreli podany na krążku ryżowym z pastą harrisa i limonką – 10 zł
pumpernikiel z domowym hummusem i granatem – 9 zł
papaja z szynką parmeńską, rukolą i sosem balsamico – 14 zł
hummus z suszonych pomidorów z warzywnymi słupkami z czarnuszką i sezamem – 11 zł
mini bagietka z sosem tatarskim, pastrami, rukolą, marynowaną cebulką i ogórkiem kiszonym – 10 zł
mini bagietka z cebulą karmelizowaną, serem lazur, prosciutto, oliwką – 9 zł
mini bagietka z twarożkiem ziołowym i pieczonymi pomidorkami cherry – 9 zł
mini bagietka z grillowaną papryką, burratą, rukolą i zielonym pesto – 9 zł
mini bagietka z burakiem, śledziem, cebulą i koperkiem – 9 zł
mini bagietka z karmelizowaną cebulką, camembertem i serem pleśniowym – 9 zł
mini bagietka z karmelizowaną gruszką, z serem pleśniowym, rukolą i orzechami włoskimi – 9 zł
Burratta z grillowaną brzoskwinią i dressingiem na bazie chia – 13 zł
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym z nachosami – 12 zł
Wyporcjowane mini antipasti (wersja mix sery + wędliny, owoce, migdały) – 15 zł
Wyporcjowane owoce (mix owoców) – 15 zł
Wytrawne ptysie z wędzonym łososiem i sosem chrzanowym – 13 zł
Wytrawne ptysie z pastą z tuńczyka i suszonych pomidorów – 13 zł
Wytrawne ptysie z musem z kurczaka i korniszonów – 13 zł
Wyporcjowane sałatki (120 ml):
lekka sałatka z arbuzem, serem feta i świeżą miętą – 13 zł
sałatka Cezar – kurczak w panko, bekon, jajko, sałata rzymska, pomidorki koktajlowe, parmezan, sos parmezanowy, cebula czerwona – 13 zł
sałatka z kozim serem – rukola, czerwona cebula, borówka, truskawka, malina, dressing z orzechów nerkowca – 13 zł
sałatka Norweska – łosoś, mix sałat, pomarańcza, mini mozzarella, dressing musztardowo – miodowy – 13 zł